pijler Gekleurde armoede

We zijn ‘een erkende vereniging waar armen het woord nemen’ en hebben de opdracht om vanuit de ervaringen van mensen in armoede het beleid, het middenveld en de maatschappij te sensibiliseren rond armoede en te veranderen in functie van armoedebestrijding.

Dit doen we aan de hand van 6 criteria:

• Armen verenigen
• Armen het woord geven
• Werken aan maatschappelijke emancipatie
• Werken aan maatschappelijke structuren
• Dialoog en vorming
• Armen blijven zoeken

We werken nauw samen met het Netwerk tegen Armoede.

De projecten binnen de armoedewerking :

Wassen, drogen, naaien en strijken
Elke werkdag kan je bij ons terecht om je was te doen. Je kan je was ook drogen. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd (wasproduct inbegrepen). Maak eerst een afspraak, zo ben je zeker dat de wasmachine vrij is.Je kan bij ons ook strijken en gebruik maken van een naaimachine. Maak ook telkens een afspraak.
Cultuur- en vrijetijdsparticipatie
Hou je van muziek, film, theater of musea? Ben je zelf heel creatief en  wil je een bepaalde kunstvorm beoefenen? We gaan samen met jou op zoek naar geschikte activiteiten tegen een betaalbare prijs. Af en toe nemen we in groep deel aan culturele activiteiten. 
Kids-club
De Kids-Club is onze kinderwerking voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Via leuke activiteiten brengen we nieuwkomers in contact met leeftijdsgenootjes. We gaan naar de kinderboerderij, we vieren carnaval of we gaan schaatsen,... Alle activiteiten gebeuren in het Nederlands. Soms werken we samen met een andere organisatie. 
Computercursussen
Ben je geïnteresseerd in computers en zou je graag hierover wat bijleren? Wij organiseren regelmatig cursussen aan een goedkope prijs zoals initiatielessen, Word, internet, e-mail,… Nadien krijg je een attest dat je de lessen gevolgd hebt. Je mag ook zelf een voorstel doen voor een nieuwe lessenreeks.Een cursus gaat meestal door tijdens 4 voormiddagen, verspreid over twee weken.
Onthaal
Heb je vragen rond een brief of een factuur die je niet begrijpt, wil je hulp bij het invullen van een document, bij het telefoneren naar een bepaalde dienst,…? Wij luisteren naar je verhaal en geven je informatie of advies. Indien nodig, verwijzen we je door naar de bevoegde diensten. Het onthaal is elke werkdag open van 13.30 tot 16.30 uur.
Computerklas
Je kan gratis gebruik maken van een computer met internet, webcam en koptelefoon. Een begeleider staat altijd klaar om hulp te bieden als dit nodig is. De computerklas is open van maandag tot vrijdag, van 13.30 tot 16.30 uur. Onze computerklas werd in 2016 vernieuwd met de steun van PC Solidarity en Close the Gap.
Themagroepen
In een themagroep komen we samen om te spreken over problemen die we ervaren.  Leven met weinig of geen geld is vaak moeilijk.  Samen zoeken we oplossingen en signaleren onze problemen aan het beleid.

© SDV - Samen DiVers | contact - disclaimer - inhoud a -z