pijler Taal en integratie

We zijn een erkend integratieproject door de Vlaamse Overheid.

Jongerenwerking
Ben je tussen 12 en 18 jaar? Volg je Nederlands in de OKAN-klas van het St. Lutgardisinstituut? Dan kan je deelnemen aan de activiteiten van onze jongerenwerking. Een keer per maand is er een leuke activiteit op woensdagnamiddag.
Babbelbox
Heb je al een basiskennis Nederlands, maar spreek je het niet zo vlot? Dan ben je welkom in de Babbelbox. Hier kunnen anderstaligen het Nederlands verder oefenen. We werken elke week rond een bepaald thema. Verschillende oefeningen zorgen ervoor dat je vlotter Nederlands leert spreken.De Babbelbox gaat elke dinsdag door van 13u45 tot 15u45. Inschrijven is noodzakelijk.
Zomerschool Nederlands
Elk jaar organiseren we tijdens de zomervakantie een zomerschool Nederlands. Kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar, die pas in het land zijn, kunnen er extra Nederlands leren. De zomerschool duurt 3 weken. Ook de ouders van de deelnemende kinderen kunnen 3 voormiddagen per week hun Nederlands oefenen in de Babbelbox van de zomerschool.  
Multiculturele informatie
Ben je geïnteresseerd in een andere religie, de thematiek van nieuwkomers of asielzoekers, de waarden en gebruiken van een bepaald land, een theeceremonie, uitheems koken, … We brengen je in contact met allochtone medewerkers die je een programma kunnen aanbieden.
Taalvalies
De SDV beschikt over allerlei materiaal (spelletjes, voorleesmateriaal, didactisch materiaal, lessuggesties, ... ) om het Nederlands als tweede taal te oefenen (NT2). Dit zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren. Dit materiaal wordt uitgeleend en kan aangevraagd worden door leerkrachten en vrijwllige lesgevers NT2. Een inventaris van het materiaal is beschikbaar en kan per mail of telefonisch aangevraagd worden.  

© SDV - Samen DiVers | contact - disclaimer - inhoud a -z