SDV - Samen Divers
SDV - Samen Divers

pijler Gekleurde armoede

We zijn ‘een erkende vereniging waar armen het woord nemen’ en hebben de opdracht om vanuit de ervaringen van mensen in armoede het beleid, het middenveld en de maatschappij te sensibiliseren rond armoede en te veranderen in functie van armoedebestrijding.

Dit doen we aan de hand van 6 criteria:

• Armen verenigen
• Armen het woord geven
• Werken aan maatschappelijke emancipatie
• Werken aan maatschappelijke structuren
• Dialoog en vorming
• Armen blijven zoeken

We werken nauw samen met het Netwerk tegen Armoede.

De projecten binnen de armoedewerking :

Cultuur- en vrijetijdsparticipatie
Hou je van muziek, film, theater of musea, maar vind je het niet leuk om alleen op stap te gaan?Samen DiVers organiseert regelmatig een uitstap in groep.  Soms bezoeken we iets in Oostende, maar we organiseren ook activiteiten naar andere plaatsen.Ben je geïnteresseerd om samen met ons iets te doen in jouw vrije tijd?  Neem dan contact op met ons, we nodigen je dan uit.
Kids-club
De Kids-Club is onze kinderwerking voor kinderen van 6 tot 12 jaar.  We organiseren regelmatig een leuke activiteit waarbij we de kinderen én hun ouders laten kennis maken met het vrijetijdsaanbod in Oostende.  De activiteiten verlopen in het Nederlands.We organiseren ook jaarlijks een Familiedag en een Sinterklaasfeest.Wie graag de info wil ontvangen over de activiteiten kan zijn naam opgeven in Samen Divers. 
Werk zoeken op maat
Ben je op zoek naar werk, maar is het moeilijk voor jou om vacatures te zoeken op de computer?  Dan kan je elke woensdagvoormiddag terecht bij ons.  Karlien of Stefanie leren je hoe je vacatures kan vinden en helpen je om jouw dossier 'mijn loopbaan' in orde te maken. We werken voor dit project op afspraak. Maak een afspraak via telefoon (059 507851) of kom bij ons langs in de St. Catharinapolderstraat 18.
Onthaal
Heb je vragen rond een brief of een factuur die je niet begrijpt? Wil je hulp bij het invullen van een document of bij het telefoneren naar een bepaalde dienst,…? Wij luisteren naar je, helpen je en geven je informatie of advies. Indien nodig, verwijzen we je door naar de bevoegde diensten. Het onthaal is elke werkdag open van 13.30 tot 16.30 uur, er is dan altijd iemand die je kan helpen.
Computerklas
In onze computerklas kan je elke namiddag terecht om gebruik te maken van een computer en van internet. We organiseren een aantal keer per jaar een korte cursus om met een computer te leren werken. Deze basiscursus duurt 5 halve dagdelen.  Er kunnen maximum 5 mensen aan deelnemen. Voor deze cursus moet je je inschrijven in het onthaal. Meer info bij Karlien - colombie.karlien@sdv.be of 059/507851.
Themagroepen
Leven met geen of met weinig geld is moeilijk. In een themagroep komen we samen om te spreken over problemen die we ervaren.   Samen zoeken we oplossingen en signaleren onze problemen aan het beleid. In 2019 en 2020 praten we over 'de school van mijn kinderen' en bespreken we de kosten op school. Meer info bij Karlien: 059 507851

© SDV - Samen DiVers | contact - disclaimer - inhoud a -z